Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Herdenkingsmaand Van Start In Valkenswaard Zo Vier Je De Vrijheid Mee

Herdenkingsmaand van start in Valkenswaard: zo vier je de vrijheid mee

In Valkenswaard wordt in april stilgestaan bij de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog. Gedurende de hele maand zijn er verschillende activiteiten en evenementen die in het teken staan van herdenken en vieren.

Het programma van de Herdenkingsmaand is samengesteld door de Stichting Bevrijding Valkenswaard en omvat verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Zo is er een foto-expositie, een lezing over de bevrijding en een theatervoorstelling. Ook worden er kransen gelegd bij het monument voor de gevallenen en is er een bevrijdingsconcert.

De Herdenkingsmaand start op 1 april met de opening van de foto-expositie 'Valkenswaard Bevrijd' in het gemeentehuis. De expositie toont foto's van de bevrijding van Valkenswaard en geeft een indruk van het leven in de oorlog en de bevrijding.

Op 4 april wordt er een lezing gehouden over de bevrijding van Valkenswaard. De lezing wordt gegeven door historicus Leo van Maris en vindt plaats in de bibliotheek.

Op 10 april is er een theatervoorstelling over de bevrijding. De voorstelling 'Vrijheid' is te zien in het Theater de Hofnar.

Op 16 april worden er kransen gelegd bij het monument voor de gevallenen. De kranslegging vindt plaats bij het monument aan de Leenderweg.

Op 21 april is er een bevrijdingsconcert in de Sint-Nicolaaskerk. Het concert wordt gegeven door het Valkenswaards Mannenkoor en het Valkenswaards Vrouwenkoor.

De Herdenkingsmaand wordt afgesloten op 30 april met een 'Bevrijdingsdag'. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten in het centrum van Valkenswaard, zoals een vrijmarkt, een oldtimertreffen en livemuziek.

Het volledige programma van de Herdenkingsmaand is te vinden op de website van de Stichting Bevrijding Valkenswaard: https://www.bevrijdingvalkenswaard.nl/


Comments